Dit moet je weten over sigaren voordat je ze gaat roken

Voordat je met iets begint doe je er vaak onderzoek naar. Voordat je begint met je rijlessen vergelijk je ook verschillende rijscholen. Zo is het belangrijk om sigaren met elkaar te kunnen vergelijk en ook moet je weten met welke je het beste kunt beginnen. Ook is het belangrijk om te leren hoe je ze moet roken en wat rooktijden zijn. Begin jij met een corona sigaar of koop je een tuitknak sigaar?

Rooktijden

Rooktijden kunnen per sigaar enorm verschillen. Ze kunnen uiteenlopen van enkele minuten tot 30-40 minuten. Dit heeft met de dikte, lengte en vulling van de sigaar te maken. De kleine sigaartjes roken natuurlijk veel sneller op dan de grote. De grote sigaren hebben daarentegen wel een authentieke smaak, deze is in tegenstelling tot de kleine sigaren niet naderhand toegevoegd.

Aansteken en roken

Het aansteken van een sigaar is iets heel anders dan het aansteken van een sigaret. Het kan langer duren door de dikte van een sigaar. Daarnaast inhaleer je de rook van een sigaar niet. Sigaretten kun je wel inhaleren, sigaren niet. Sigaren rook je voor de smaak. Je neemt een hijs van de sigaar en blaast dit weer uit. Het wordt niet aangeraden om sigaren over je longen te roken.

Het roken van sigaren gaat vaak samen met een whisky of likeur. Dit komt omdat de smaken goed met elkaar samen gaan. Vraag tijdens het contact met je leverancier welke drank goed samen gaat met de gekochte sigaar.

Verschillende sigaren

Het verschil tussen sigaren is gigantisch. Zo heb je bij tuitknak sigaren een versmalling. Velen denken dat dit de kant is om de sigaar te roken, echter is dit de plek om de sigaar aan te steken. Vraag dus na welke sigaar je koopt, hoe je hem aansteekt en de gemiddelde rooktijd van de sigaar. Zo heb je al een beetje een idee over de snelheid waarmee je de sigaar hoort te roken.

Wist je dat je sigaren tegenwoordig ook online kunt bestellen? Je hoeft je comfortabele omgeving thuis dus niet te verlaten, voor een meer specifiek advies kun je bellen naar de webshop of langsgaan bij een fysieke winkel.