Met deze investeringen kun je de waarde van je huis vergroten

De afgelopen jaren is de gemiddelde woningwaarde behoorlijk toegenomen. Steeds meer mensen hebben tonnen aan overwaarde en weten niet goed wat ze ermee kunnen doen. Dit geld investeren in aandelen kan erg riskant zijn en bovendien zit niet iedereen erop te wachten om commercieel vastgoed te kopen. Een optie waar je eventueel wel voor zou kunnen kiezen, is een gedeelte van de overwaarde verzilveren om het huis in een betere staat te brengen.

Zorg voor meer woonruimte en verhoog daarmee de waarde van de woning

Een manier om de waarde van de woning te doen laten toenemen, is door te zorgen voor meer woonruimte. Dit kun je onder andere doen door een aanbouw te realiseren. Een aanbouw is een investering die zich op de lange termijn vaak meer dan terugbetaald. Naast dat je hier uiteindelijk geld mee verdient, zorgt het ook voor meer woongenot. Een andere optie waarvoor je zou kunnen kiezen, is een dakopbouw op een garage. Hiermee creƫer je ook extra leefruimte. Bovendien hoeft het niet heel duur te zijn om een dakopbouw te laten maken.

Heb je hier een vergunning voor nodig?

Het kan zijn dat een vergunning aanbouw verplicht is binnen jouw gemeente. Bel hiervoor de gemeente en vraag of dit aan de orde is. Mocht dit zo zijn dan moet je absoluut nog niet aan de aanbouw beginnen! Dit omdat de gemeente je later de vergunning niet wilt geven en de aanbouw daardoor illegaal is. Het kan zijn dat je dit vervolgens dient te verwijderen.

Plaats een nieuwe badkamer

Als je al een lange tijd dezelfde badkamer hebt, dan is het erg gaaf om hier verandering in te brengen. Kies een luxe badkamer aan met een douche met massagestralen en eventueel een bubbelbad. Naast dat dit een positief effect kan hebben, zorgt het er ook voor dat je elke dag beter kunt ontspannen. Houd er bij het kopen van een nieuwe badkamer wel rekening mee dat dit na verloop van tijd weer verouderd. Hierdoor hoeft het niet per se een positief effect te hebben op de waarde van de woning. Mocht de woning op korte termijn willen verkopen, dan