Dit zijn de leukste banen in Groningen

Wanneer men denkt aan leuke, unieke banen gaat de gedachte al snel uit naar de grote steden in de randstad: Amsterdam, Rotterdam, en alles wat daartussenin ligt. Toch hoeft men voor een leuke baan helemaal niet in dat specifieke gedeelte van het land te wonen. Er zijn namelijk genoeg vacatures in Groningen en omstreken waar jij de ideale baan tussen zult kunnen vinden! Veel werkgevers zien juist grote voordelen in het vestigen van hun bedrijf in de uithoeken van Nederland: zo is de grond daar vaak vele malen goedkoper, zijn er veel jonge mensen die op zoek zijn naar werk, en is de concurrentie vaak een stuk minder klein! 

Sneller aan een (tijdelijke) baan

Of je nou op zoek bent naar een vaste of tijdelijke baan, de kans is groot dat je in Groningen een stuk sneller een baan zult vinden dan in bijvoorbeeld de randstad. Want, alhoewel er een stuk minder werkgevers zijn, er is een hoop minder concurrentie! Doordat zeker jonge mensen al snel willen gaan wonen en werken is er een groot tekort aan kundig personeel. Hier kun jij als werkzoekende goed gebruik van maken in de zoektocht naar een nieuwe baan! 

Specifieke sectoren en werkgebieden

Ook zijn er in Groningen een aantal baansoorten te vinden die elders in het land minder makkelijk te scoren zijn. Zo is de Universiteit van Groningen een grote werkgever voor vele hoogopgeleiden, terwijl een baan aan bijvoorbeeld de Universiteit Leiden een stuk lastiger te bemachtigen is. Ook in de landbouw is veel vraag naar vakmensen, niet alleen voor seizoenswerk maar vooral ook voor geschoold werk. En mocht je niet op zoek zijn naar een baan in een van deze sectoren: ook in andere werkvelden worden veel mensen gezocht! Zo zien we dat techbedrijven zich ook steeds vaker naar het platteland verplaatsen, iets dat zeer gunstig kan zijn voor IT-specialisten in het noorden des lands!