Hoe promoot je jouw bedrijf met video?

Een onderneming promoten is vandaag de dag niet zo makkelijk meer. Waar je twintig jaar geleden klanten wierf door middel van reclame op TV, de krant of de radio, heeft het internet het gros van de marketingwereld overgenomen. Hoe val je op tussen al die bedrijven op dat wereldwijde web? Dat gaan we je in dit artikel vertellen!

De kracht van animatie

Wil je opvallen op het internet, dan is het een goed idee om te investeren in animatievideo’s. Een animatiefilmpje laten maken door een professioneel bedrijf zorgt ervoor dat je een unieke manier hebt om jezelf als bedrijf te presenteren of informatie over te brengen. Hoeveel ondernemers ken jij die een toffe animatie gebruiken ter promotie? Dat zijn er een stuk minder dan die gebruikmaken van traditionele online marketingstrategieën. Laat je een animatie maken, dan heb je dus een streepje voor en val je beter op. Een animatiefilmpje kun je delen op allerlei verschillende social media kanalen, van TikTok tot YouTube, van je eigen website tot Facebook advertenties. 

Promotiefilm met acteurs

Wanneer je wilt opvallen, dan kun je ook een promotiefilm maken met acteurs. Dat doet denken aan klassieke reclames op TV. Hoe oubollig dat wellicht klinkt, we herinneren ons nog wel uitspraken zoals ‘Mijn papa werkt bij McDonalds’, ‘Komt wel goed schatje’ en ‘Ik zei nog zo “geen bommetje!”’. Dankzij social media kun je een film met acteurs verspreiden onder een groot publiek. Wil je extra opvallen, zorg dan voor een uniek script dat perfect past bij jouw onderneming, wat je wilt vertellen en je doelgroep. Doe onderzoek naar je doelgroep en schakel eventueel een professionele filmmaker in, zodat je een geweldige film krijgt die veel klanten aantrekt.

Tekst en muziek

Wist je dat je potentiële klanten ook kunt aantrekken door een promotiefilm te maken met alleen tekst en muziek? Als achtergrond kun je een mooie foto of juist een rustig landschap gebruiken, zodat dit niet afleidt van de boodschap. Muziek kent een ongeëvenaarde kracht om emoties op te roepen bij je publiek. Denk maar eens aan films; hoe zou de scène uit de Lion King voelen waarin Simba opgejaagd wordt door de gnoes zonder spannende muziek eronder? Wil je jouw bedrijf of een specifieke dienst promoten, dan kun je de aandacht van klanten trekken door een video te maken met mooie muziek en een korte tekst die hen vertelt waar het om te doen is. Zo val je geheid op!