Verschillende soorten magazijnstellingen

Het kiezen van het juiste opslagsysteem voor je magazijn is cruciaal voor het optimaliseren van de beschikbare ruimte en het waarborgen van efficiëntie in je logistieke processen. Er zijn verschillende soorten magazijnstellingen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en toepassingen. In dit artikel bespreken we eerst verschillende magazijnstellingen van Begra en vervolgens de meest voorkomende soorten stellingen die je kunt overwegen voor je magazijn.

Wat zijn magazijnstellingen?

Magazijnstellingen zijn opslagsystemen die speciaal zijn ontworpen voor de opslag van goederen in een magazijn. Ze zijn bedoeld om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten en de toegankelijkheid tot de opgeslagen producten te vergemakkelijken. Magazijnstellingen variëren in ontwerp, materiaal, draagvermogen en functionaliteit. Het kiezen van de juiste soort magazijnstelling hangt af van de specifieke behoeften van je magazijn, zoals de grootte en het gewicht van de producten, de beschikbare vloeroppervlakte en de gewenste opslagcapaciteit.

2 Verschillende soorten stellingen

Hieronder volgt een overzicht van twee verschillende soorten magazijnstellingen die je kunt overwegen voor je magazijn:

  1. Legbordstellingen

Legbordstellingen zijn een van de meest voorkomende en veelzijdige soorten magazijnstellingen. Ze bestaan uit verticale staanders en horizontale legborden die op verschillende hoogten kunnen worden aangepast om aan de opslag behoeften te voldoen. Legbordstellingen zijn ideaal voor het opslaan van kleine, lichte tot middelzware goederen en kunnen handmatig of met een heftruck worden geladen en gelost.

  1. Palletstellingen

Palletstellingen zijn speciaal ontworpen voor de opslag van goederen op pallets. Ze bestaan uit verticale staanders en horizontale liggers die op verschillende hoogten kunnen worden aangepast. Palletstellingen zijn geschikt voor het opslaan van zware en volumineuze goederen en bieden directe toegang tot elk opgeslagen pallet. Er zijn verschillende soorten palletstellingen, zoals inrijstellingen, doorrijstellingen en verrijdbare stellingen, die elk geschikt zijn voor verschillende toepassingen.