Een huis gekocht in Spanje: wat nu?

Je hebt onlangs je droom waargemaakt en een huis gekocht in Spanje. Nu kan het echte werk beginnen, maar wat is dat dan precies? In dit artikel gaan we in op alle dingen waar je rekening mee moet houden nadat je het huis in Spanje hebt gekocht en geven we tips hoe je er het meest uit kunt halen.

Inrichten

Wanneer je een huis gekocht hebt, koop je dat vrijwel nooit met meubels erbij; zeker niet als je van plan bent om te emigreren. Dat betekent dat je het huis zelf moet inrichten. Dat kan natuurlijk erg leuk zijn; je kunt meubels bij elkaar zoeken en helemaal opnieuw beginnen in jouw nieuwe huis in Spanje! Is een woning inrichten niet helemaal je ding? Dan kun je het ook uit handen geven; laat je totaalinrichting door Excellen Marbella doen en geniet van een huis waar je direct je nieuwe leven kunt beginnen. 

Overwinteren en onderhoud

Heb je een huis in Spanje gekocht met als doel om er te vertoeven in de Nederlandse herfst- en wintermaanden? Je kunt het huis de rest van het jaar moeilijk onbemand laten; het zal af en toe gepoetst moeten worden en je zult onderhoud uit moeten voeren om ervoor te zorgen dat het huis in optimale staat blijft; zo kun je er uiteindelijk het beste van genieten als de tijd om te overwinteren weer is aangebroken. Het kan een aardige klus zijn en het vraagt veel tijd om tijdens de lente en zomer meerdere keren op en neer naar Spanje te gaan; laat daarom een goede makelaar het onderhoud voor je doen in de maanden dat je afwezig bent; dat is pas ontzorgt worden!

Verhuren

Ben je niet van plan om permanent in je huis in Spanje te wonen en bewaar je het emigreren liever tot je met pensioen bent? Dan kun je jouw huis in Spanje verhuren als vakantiewoning aan toeristen. Het mooie is, dat je zelf bepaalt wanneer je jouw huis wilt verhuren en op die manier zelf van het huis kunt genieten wanneer het jou uitkomt; je verdient er nog geld mee ook. Zo heb je jouw investering binnen de kortste keren weer terugverdiend.