Zo verzorg jij je mond optimaal

Een goede mondhygiëne is essentieel om je tanden gezond en sterk te houden. Door regelmatig langs te gaan bij een tandarts vlaardingen en een mondhygiënist voorkom jij problemen met jouw gebit. Toch is een goede verzorging thuis ook heel erg belangrijk. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen, maar hier zijn drie van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je tanden in topconditie blijven.

Regelmatig tanden poetsen en flossen

Het belangrijkste ding om jouw gebit gezond te houden, is het regelmatig poetsen en flossen van de tanden. Door je tanden minstens twee keer per dag te poetsen en minstens één keer per dag te flossen, verwijder je tandplak en bacteriën van je tanden en tandvlees. Dit helpt tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen, wat kan leiden tot tandverlies en andere ernstige gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om een tandenborstel met zachte haren en een fluoridetandpasta te gebruiken, en om goed te flossen om tandplak en voedselresten te verwijderen die tandbederf kunnen veroorzaken.

Ga regelmatig lang bij jouw tandarts

Ten tweede is het regelmatig bezoeken van jouw tandarts een belangrijke manier om jouw gebit gezond te houden. Regelmatige controle en professionele reiniging kunnen helpen om problemen op te sporen en te voorkomen voordat ze ernstig worden. Jouw tandarts kan jou ook advies geven over hoe jij jouw mondhygiëne kunt verbeteren. Er wordt aangeraden om minimaal twee keer per jaar naar de tandarts te gaan.

Let op je eten en drinken

Ten slotte is het eten van een gezond dieet met weinig suiker en veel voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen een uitstekende manier om jouw tanden gezond te houden. Het eten van groenten en fruit, evenals zuivelproducten, kan helpen om je tanden en tandvlees te versterken. Bovendien kan water helpen om tandplak en bacteriën weg te spoelen en om je mond gehydrateerd te houden. Het vermijden van suikerhoudende en zure voedingsmiddelen en dranken, zoals frisdrank en snoep, kan ook tandbederf en erosie helpen voorkomen.