Waarom zou je op uitwisseling gaan? 

Niet veel studenten kiezen ervoor om op uitwisseling te gaan naar het buitenland. Toch kan het de ervaring van je leven zijn. Er zitten veel voordelen aan op uitwisseling gaan naar het buitenland als student. Wat al deze voordelen zijn en waarom andere mensen ervoor kiezen om naar het buitenland op uitwisseling te gaan, lees je hier. Misschien ga jij daarna ook ooit wel op uitwisseling!

Veel nieuwe ervaring

Tijdens de uitwisseling naar Amerika kom je in een omgeving die je niet kent. Hier leer je erg veel van. Je zit met nieuwe mensen in een nieuw huis en op een andere school. Om goed mee te doen met alles, moet je jezelf goed aan kunnen passen. Daarnaast ben je ook ver weg van je vertrouwde omgeving, waardoor je leert erg zelfstandig te zijn. Deze opgedane skills komen jou later altijd weer goed van pas!

Je krijgt begrip voor een andere cultuur

Door voor een bepaalde periode in een andere cultuur te leven, krijg je meteen meer begrip voor deze cultuur. Je moet er namelijk wel voor open gaan staan. Zo ga je de mensen die daar leven een stuk beter begrijpen en leer je veel over andere gebruiken. Je kunt zo gewoontes die je prettig vindt, overnemen en gewoontes die je uit Nederland toch het fijnste vindt blijven aanhouden. 

Je blijft in een leerritme

Omdat je tijdens de uitwisseling doordeweeks naar school gaat in een ander land, blijf je in een goed leerritme zitten. Dit is heel fijn. Mocht je na de uitwisseling weer verder gaan met je school of opleiding, dan is het eenvoudig om het leren meteen weer op te pakken. Voor iedereen geldt namelijk een andere reden om op uitwisseling te gaan. Deze ervaring is heel mooi en het is nog mooier meegenomen als je ook nog eens in een goed leerritme blijft!