5 redenen om op uitwisseling te gaan 

Natuurlijk wil je genieten van je studentenleven, je bent maar één keer jong. Waarom zou je dan je hele studie in Nederland blijven, terwijl je ook naar het buitenland kan? In dit artikel geven we je vijf redenen waarom een uitwisseling een goed idee is. Je kunt bijvoorbeeld op uitwisseling naar Amerika, het land van de ontelbare mogelijkheden.

1.Maak nieuwe vrienden!

De connecties die je op uitwisseling krijgt, kunnen ook in de toekomst handig zijn. Je zit een semester in een ander land, dan kom je vast wel een aantal mensen tegen. Deze vrienden kunnen jou helpen om de cultuur te leren en om de taal beter te begrijpen. Met een goede groep mensen wordt jouw uitwisseling nog leuker. 

2.Leer een andere taal

Ben je niet zo goed in bijvoorbeeld Engels? Geen probleem, een half jaar in het buitenland zal je taalvaardigheid goed doen. Je moet jezelf toch verstaanbaar weten te maken om iets voor elkaar te krijgen. Bij een uitwisseling naar een Engelstalig land zul je als je terugkomt misschien wel vloeiend Engels spreken. Een andere taal spreken kan mensen verrassen, maar het is vooral heel handig als je in de toekomst nog een met mensen uit dat land te maken krijgt.

3.Je wordt zelfstandiger 

Op het moment dat je het vliegtuig uitstapt, moet je jezelf gaan redden. Niks ergs aan, maar je wordt er wel een stuk zelfstandiger van. Je moet een hoop dingen zelf regelen, zoals bijvoorbeeld je verblijf. Ook in het land zelf zul je, zonder hulp van je ouders, overal zelf moeten zien te komen. Natuurlijk kun je wel je medestudenten om hulp vragen, dus je zal er niet helemaal alleen voorstaan. Iemand moet natuurlijk wel weten welke clubs het gezelligst zijn. 

4.Ook je toekomstige baas zal er blij mee zijn

Een uitwisseling staat goed op je cv. Zo heb jij in de toekomst een cv dat eruit springt tussen de rest. We moeten de zakelijke voordelen ook even benoemen. Het blijft natuurlijk nog steeds een opleiding die je volgt. Alleen dan met andere mensen in een nieuwe omgeving. 

5.Mooiste tijd uit je leven 

Je studeert maar een korte tijd in je leven. Hier moet je dus alles van maken, veel studenten die op uitwisseling zijn geweest, beleven hier de tijd van hun leven. Een periode die ze niet snel zullen vergeten. De kans is redelijk groot dat dit voor jou dus ook zal gelden.