Dingen die je moet weten over een boxspring

We brengen een heel groot deel van ons leven door in bed, dus het is van groot belang dat je een comfortabel bed hebt. De afgelopen tien jaar zijn boxsprings enorm populair geworden en die populariteit blijft zich voortzetten. Ze zijn een synoniem van comfort en luxe en je vindt ze om die reden terug in de meeste hotels. Wat moet je eigenlijk weten als je een boxspring gaat kopen? Dat lees je allemaal in dit artikel. Lees dus zeker even verder als je nieuwsgierig bent en je zult er snel achterkomen. 

Wat is een boxspring precies? 

Een boxspring is simpel gezegd een ondersteuning voor jouw matras. Het bestaat uit een houten frame wat gevuld is met veren en omwikkeld is met stof. Een boxspring zit direct onder het matras. Bij Boxspring.nl verkopen ze complete boxspringsets en deze zijn dus met een topper en matras. 

Wat voor nut heeft een boxspring? 

Misschien vraag je jezelf af wat voor meerwaarde een boxspring precies heeft tenopzichte van andere bedden. De boxspring dient een paar doelen en dat zijn: 

  • Onderliggende ondersteuning voor een matras.
  • Het matras goed beschermen door impact te absorberen.
  • Een boxspring ziet er door de stof mooi uit en hij is er in veel verschillende soorten kleuren en maten.
  • De luchtstroom verbeteren, wat helpt om het matras koeler te houden

Een elektrisch verstelbare variant

Er bestaan veel diverse boxsprings, waaronder ook de elektrisch verstelbare boxspring. Dankzij een elektrische motor kunnen het hoofd- en voeteinde afzonderlijk van elkaar worden versteld, voor allebei de helften van het bed. Zo kun je vanuit het bed heerlijk tv kijken of een boekje lezen terwijl degene die naast jouw ligt, gewoon al kan slapen.