Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen? 

Bij jou thuis kan je te maken krijgen met verschillende problemen. Het is opvallend dat veel van deze problemen met vocht in de woning te maken hebben. Denk aan een vochtprobleem in de kelder. Vocht kan namelijk in Nederland overal vandaan komen en voor aardig wat problemen in de woning zorgen. Ook kunnen vochtproblemen invloed hebben op je gezondheid. Het is van belang om bij vochtproblemen meteen actie te ondernemen en naar een oplossing te zoeken. Zo voorkom je verdere schade aan de woning. Lees verder als je meer wilt weten over hoe vochtproblemen meestal ontstaan. 

Wat kunnen oorzaken zijn? 

Het is goed om te weten dat vocht in je woning verschillende oorzaken kan hebben. Het kan namelijk overal vandaan komen en zoekt vaak het meest zwakke punt in de woning op om de woning binnen te komen. Vaak is het probleem juist dat het vocht wanneer het eenmaal binnen is, niet meer naar buiten kan. Lees verder om achter de oorzaken te komen. 

Condensatie

Vocht wat in je woning zit, hoeft niet altijd vanaf buiten te komen. Wij mensen zelf produceren namelijk ook aardig wat vochtige lucht binnen in de woning. Wat dacht je bijvoorbeeld van koken of heet douchen? Bij dit soort dingen komt er ook heel wat vocht in de vorm van condensatie in de woning. Wanneer dat dan niet afgevoerd wordt naar buiten, kan het gaan afzetten op de koudere oppervlakken. Denk hierbij aan een raam bijvoorbeeld. Dit probleem zou je het beste kunnen oplossen door goed te ventileren in huis. 

Doorslaand vocht

Misschien is dit wel de oorzaak die het meest voorkomt bij vochtproblemen in huis. Bij doorslaand vocht komt het vocht van buiten eigenlijk gewoon door de muur heen naar binnen. Hierdoor komen en grote vochtplekken aan de binnen- en buitenkant van de muren. Als er sprake is van doorslaand vocht komt dit vooral doordat de gevel niet meer in staat is het vocht te weren. Dit kan je op laten lossen door een specialist zoals Alpha Vochttechniek.