Wat is het hefvermogen van een heftruck?

Het maximale gewicht dat een vorkheftruck veilig kan tillen wanneer het lastzwaartepunt zich op een bepaald punt bevindt, wordt het laadvermogen genoemd.

Normaal gesproken neemt het laadvermogen van vorkheftrucks af wanneer het gewicht niet op de door de fabrikant gespecificeerde positie wordt geplaatst. Door de toenemende beschikbaarheid van meer vorkheftruck opties en aanbouwdelen is het erg belangrijk geworden dat bestuurders een beter inzicht krijgen in het laadvermogen van de vorkheftruck die ze bedienen. Bovendien moeten ze ook de laadcapaciteiten kennen van verschillende vorkheftrucks die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Dit zal hen helpen om hun veiligheid te behouden tijdens het gebruik van deze vorkheftrucks. Dit komt omdat het overschrijden van het laadvermogen van een vorkheftruck erg gevaarlijk kan zijn voor de heftruckchauffeurs en iedereen om hen heen. Voordat heftruckbestuurders het laadvermogen volledig begrijpen, moeten ze ook het effect begrijpen dat de grootte en vorm van de vorkheftruck heeft op het laadvermogen. Dit soort machines kun je huren bij Spapens Machinehandel.

Het typeplaatje van het laadvermogen begrijpen

Het typeplaatje van het laadvermogen van de vorkheftruck is het plaatje dat het laadvermogen aangeeft voor een vorkheftruck met bepaalde specificaties. Dit typeplaatje met draagvermogen toont het gewicht van een last die een vorkheftruck veilig kan tillen bij verschillende mast hoeken en wanneer deze is uitgerust met een aanbouwdeel.

Vaak staat op het display van de plaat het laadvermogen, de afstand tot het lastzwaartepunt, het hefgewicht, het model en het merk van de heftruck. Andere gegevens op het display zijn onder meer de neerwaartse capaciteit van de lift wanneer deze is uitgerust met een mast en de specifieke neerwaartse classificatie voor hulpstukken die op het capaciteit plaatje staan ​​vermeld.

Aanbouwdelen en capaciteit voor vorkheftrucks

Het toevoegen van een vorkheftruck hulpstuk vermindert het hefvermogen van de truck vanwege het extra gewicht van het hulpstuk en omdat een hulpstuk het laadcentrum van de truck doorgaans verder naar voren verplaatst. Naarmate het zwaartepunt naar voren beweegt, moet het maximale laadgewicht afnemen om kantelen te voorkomen.

Raadpleeg een online capaciteitscalculator om de geschatte capaciteit van een vorkheftruck met aanbouwdelen te bepalen. Voor de zekerheid is het altijd goed om met een deskundige expert te praten voordat je een aanbouwdeel aan je vorkheftruck toevoegt.

Vind de juiste machine voor je klus en opteer ervoor om een heftruck te huren bij Spapens Verhuur!