De voordelen van de zomer(tijd)

Eens in het jaar verandert de wintertijd weer in de zomertijd. Niet alleen betekent dit dat de klok een uur vooruit gezet wordt en je een uurtje minder hebt om te slapen. Ook worden de dagen langer en levert de zomertijd nog andere voordelen op voor jouw gezondheid. Ben je benieuwd wat die voordelen zijn? Lees dan verder. 

Wat is zomertijd eigenlijk?

Elk jaar wordt op de laatste zaterdag van maart om 2 uur ’s nachts de klok vooruit gezet. Hiermee wordt het voorjaar ingeluid. Voor iedereen die niet weet of de klok dan voor- of achteruit gaat, de klok gaat in het voorjaar ook vooruit. Doordat de klok verzet wordt, kun je in de zomermaanden genieten van lichtere en langere avonden. De zomertijd loopt door tot eind oktober. Daarna wordt de klok weer teruggezet.

Wat voor effect heeft zomertijd op je? 

De maanden in de zomertijd zorgt niet alleen voor meer licht op een dag, het heeft ook nog wat voordelen die betrekking hebben op jouw gezondheid. De zomertijd doet het volgende met jouw gezondheid:

Je bent vaak vrolijker

Uit veel onderzoeken blijft dat daglicht ervoor zorgt dat mensen vrolijker zijn. Denk maar eens terug aan hoe chagrijnig je kunt zijn op een donkere en regenachtige dag en hoe blij je kan zijn als de zon schijnt! Dit heeft alles te maken met het gelukshormoon serotonine dat onder meer jouw stemming regelt. Hoe meer daglicht, hoe meer van dat gelukshormoon. Ook doe je in de zomer vaak leuke dingen, zoals lekker naar het strand gaan of op vakantie. Op zulke momenten mag zwemkleding van Ramatuelle Beachwear niet ontbreken. 

Je bent meer in de buitenlucht

Nu je meer daglicht hebt, breng je vanzelf meer tijd buiten door. Dit is fijn voor jou om extra vitamine D te krijgen. Om vitamine D aan te maken, heeft jouw lichaam zonlicht nodig. In de donkere wintermaanden krijgt je lichaam nauwelijks vitamine D, maar je lichaam heeft wel vitamine D nodig op je immuunsysteem te kunnen ondersteunen. Nu je weer lekker vaak naar buiten kan, is jouw voorraad vitamine D zo weer op peil!

Je onderneemt meer!

Extra daglicht betekent ook dat je meer energie krijgt. Het is nu de tijd om oude sport routines voor in de avonden of ochtenden weer op te pakken. Haal je sportkleding weer tevoorschijn en ga lekker bewegen. Niet alleen haal je zo met gemak het half uurtje beweging per dag. Het werkt ook nog eens ontspannend om na een lange dag te genieten van een goede workout.