Wat betekent kalk voor je gezondheid?

Doordat we ons inmiddels in een samenleving bevinden waar we toegang hebben tot eindeloze informatie, weten we steeds meer wat goed en slecht is voor onze gezondheid. Sommige mensen claimen echter dat kalk slecht voor je lichaam is. Is dit ook daadwerkelijk het geval? In deze blog leggen we je precies uit wat kalk voor je gezondheid kan betekenen. Daardoor weet je of je kalk beter zoveel mogelijk kunt vermijden of dat je probleemloos melk nog kan blijven drinken.

Over het algemeen kan kalk geen kwaad

In de eerste plaats geldt over het algemeen dat kalk geen kwaad kan qua effecten die het op je gezondheid kan hebben. Sterker nog; calcium is juist iets wat ieder mens nodig heeft. Kalk versterkt onder andere je botten. Als gevolg hiervan breek je dus minder snel wat en groei je als kind ook beter. Ook je hart en spieren maken gebruik van calcium, waardoor je zeker deze stof nodig hebt om gezond te blijven.

Vermijd kalk als je een gevoelige maag hebt

Hoewel kalk dus zeker als gezond mag worden beschouwd, is dit niet voor iedereen het geval. Een aanzienlijk deel van Nederland heeft namelijk een gevoelige maag, waardoor ze sommige soorten voedsel en drinken het liefst vermijden om maagproblemen te voorkomen. Hard water is een voorbeeld van iets waar personen last van kunnen hebben. Maar met een simpele waterontharder van Waterontharder24.nl heb je hier niet langer last van en kun je ook nog je calcium via andere methodes binnenkrijgen.

Kalk maakt je haar doffer

Tot slot kan kalk ook een negatieve effect hebben op de gezondheid van je haar. Dit geldt met name wanneer je vaak doucht. Wanneer je geen waterontharder hebt, komt hard water dat vol met kalk zit uit de douchekop. Dit water belandt in je haar en laat altijd wat kalk achter. Het kalk zorgt ervoor dat je haar wat doffer wordt. Tevens beperkt het de oli├źn in je haar doordat ze zich niet zo makkelijk kunnen verspreiden. Wanneer jij dus gezond haar wilt hebben, is het slimmer om water wat veel kalk bevat te vermijden.

Al met al is kalk zeker goed voor je gezondheid, maar er zijn altijd uitzonderingen waar je rekening mee dient te houden.