Je eigen dak bedekken, is dat mogelijk?

Wanneer je last hebt van lekkages aan het dak van je woning, dan is het erg belangrijk om direct actie te ondernemen. De kans is namelijk zeer groot dat de lekkages en de daarbij horende waterschade zeer snel zullen uitbreiden. Je kunt je wel voorstellen dat als je hier te lang mee wacht, je met duizenden euro’s schade opgescheept zit. 

Is het bedekken van een dak gevaarlijk?

Eén van de belangrijkste zaken waar je altijd rekening mee moet houden, is je eigen veiligheid. Veel mensen die hun eigen dak willen bedekken, denken dat het bedekken van een dak niet gevaarlijk is. Dat is onjuist, want het dak van een gemiddelde Nederlandse woning is zo’n vier meter hoog. Mocht je van het dak vallen, dan kun je je wel voorstellen dat je daar gewond door kunt raken. Het is zelfs mogelijk dat je hierdoor komt te overlijden. 

Daarnaast heb je voor het bedekken van je eigen dak ook gereedschap nodig. Hierbij kun je denken aan een gasbrander en aan een stanleymes. Een gasbrander heb je nodig om dakleer te hechten aan het dak terwijl je een Stanley mes nodig hebt om het dakleer op maat te maken. Je kunt je wel voorstellen dat er altijd risico’s aan verbonden zitten als je met zulk gereedschap gaat werken. Denk daarom altijd aan je eigen veiligheid en ga vooral niet aan de slag als er kleine kinderen in de buurt zijn.

Wat heb je nodig voor het bedekken van je eigen dak?

Om je eigen dak te kunnen bedekken heb je niet alleen gereedschap nodig, maar ook is het belangrijk dat je de juiste materialen aanschaft. Hierbij kun je denken aan zaken als dakleer en lijm die bedoeld zijn voor het bedekken van daken. Wanneer je materialen gaat aanschaffen, dan is het belangrijk om alleen materialen van de hoogste kwaliteit te gebruiken. Door materialen van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zul je duurder uit zijn, maar zal je dak tientallen jaren mee kunnen gaan en dat is het belangrijkste. 

Laat je dak bedekken door een dakdekker

Vind je het bedekken van je eigen dak eng of ben je bang dat je de verkeerde materialen aanschaft? Schakel dan een dakdekker in Eindhoven in. Een dakdekker is gespecialiseerd in het bedekken, repareren en renoveren van daken. Door een dakdekker in te schakelen heb je meer zekerheid. Je bent er namelijk van verzekerd dat de juiste materialen gebruikt worden, dat het dak op de juiste manier bedekt wordt en dat je minder snel last zult krijgen van vervelende lekkages.