Op avontuur met de camper: 3 tips!

Met een camper op avontuur gaan is een van de leukste manieren waarop je op vakantie kunt gaan. Met een tweedehands camper heb je namelijk een tal van voordelen die een avontuurlijke vakantie in de hand spelen. Daardoor kun je allerlei dingen doen die je niet zo snel op een stedentrip zou doen, zoals bijvoorbeeld kamperen in de bossen. Ook kan het een hele praktische manier zijn om op vakantie te gaan, aangezien je veel ruimte hebt om spullen mee te nemen en je qua voorzieningen eigenlijk het meeste ook al met je mee rijdt. Lees hier snel een aantal praktische tips waar je op moet letten wanneer je met de camper op vakantie gaat!

Controleer en onderhoud je camper goed

Het is van groot belang dat je de camper waarmee je op reis gaat voor het vertrek grondig controleert. Als de camper het tijdens je vakantie begeeft is dat namelijk gelijk het einde van je vakantie, en aangezien je camper tijdens je vakantie behoorlijk wordt getest is het slim om van te voren zeker te weten dat alles in orde is. Ook kan het een goed idee zijn om een aantal essentiĆ«le onderdelen en gereedschappen mee te nemen, zodat je veelvoorkomende problemen zelf kunt oplossen als dit nodig is. Zorg er dan wel ook voor dat je weet hoe dat moet! 

Zorg dat alle papieren in orde zijn

Bij een goede voorbereiding van je vakantie zul je ook moeten controleren of alle papieren in orde zijn. Natuurlijk moeten de kentekenpapieren van de camper aanwezig zijn, maar bedenk je ook dat de eisen die aan een bestuurder worden gesteld in elk land anders kunnen zijn. Ook nemen sommige landen, zeker buiten de EU, geen genoegen met je Nederlandse rijbewijs, maar zul je een internationaal rijbewijs moeten kunnen overleggen wanneer dit van je gevraagd wordt. Vraag deze tijdig aan, want het kan soms nog wel even duren voordat je deze ook in huis hebt! 

Een camper huren in plaats van kopen

Wanneer je nog aan het twijfelen bent of op vakantie gaan met een camper wel wat voor je is kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een camper huren. Dat heeft een aantal voordelen: zo weet je zeker dat de keuring en de papieren op orde zijn, en ook over eventueel onderhoud hoef je je geen zorgen te maken. Wel is het slim om dan vooraf te kijken wat er allemaal met de camper komt en vooral wat niet: het is enorm vervelend als blijkt dat je bijvoorbeeld zelf een watertank had moeten regelen.

Zorg voor noodvoorzieningen

De vrijheid die een camper je kan bieden zorgt er ook voor dat je al snel ver van de bewoonde wereld af kunt raken. Het is daarom slim om in de camper zelf een kleine voorraad van levensmiddelen op te bouwen, zodat je niet plotselings verrast wordt wanneer je ergens onverhoopt vast komt te zitten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan eten en water voor een paar dagen, maar ook aan warme dekens en vermaak: zo weet je zeker dat je zelfs in het slechtste geval goed en wel thuis zult komen. Veel plezier op je vakantie!