Wat zijn de grootste voordelen aan het rijden met een scooter? 

In Nederland zijn er veel mensen die een scooter hebben. Dit is niet gek. Er zitten veel voordelen aan een scooter als vervoersmiddel. Wat al deze voordelen zijn en wat de grootste redenen zijn om een scooter aan te schaffen, lees je in dit artikel. Lees snel verder en wie weet rij jij deze zomer ook op een scooter!

Een scooter is relatief goedkoop

Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om een auto te kopen. Voor een goede auto betaal je een paar duizend euro of meer. Een scooter hiertegen is een stuk goedkoper. Zo ook een accu van een scooter. Een goed scooter accu kopen doe je via AW Accu. Het verschil in prijs tussen een scooter en een auto is dusdanig groot dat je zou kunnen overwegen om voor een scooter te gaan in plaats van een auto. 

Geen last van files

Een negatief punt aan autorijden is dat je regelmatig in de file staat. Met een scooter heb je hier geen last van. Je rijdt makkelijk langs auto’s heen of rijdt over het fietspad. Doordat je geen file hebt, kun je op een constante snelheid blijven rijden. Voordelig voor je brandstofverbruik! 

Minder brandstofkosten

Een scooter tank heeft vaak een inhoud van vijf liter. Bij de hoge brandstofprijzen van dit moment is het fijn dat je niet een hele grote tank hoeft te vullen. Dit is namelijk heel erg duur. Met een volle scooter tank kun je tussen de 125 en 150 kilometer rijden! Voor diezelfde 150 kilometer betaal je bij een auto (met een gemiddeld verbruik van 1 op 12) meer dan het dubbele aan brandstof.